شیوه برخورد با شوهر معتاد

اعتیاد و مصرف موادمخدر بحرانی است‌که از دیرباز تاکنون در خانواده‌ها وجود داشته و مصرف آن نه‌‌ تنها سلامت جسمی و روحی مصرف‌کننده را تهدید می‌کند، بلکه خانواده را نیز تا مرز فروپاشی پیش می‌برد.
Sunday, February 18, 2018
Estimated time of study:
author: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
شیوه برخورد با شوهر معتاد
می بایست فرد معتاد را ترغیب کنیم خودش مسیر درست را انتخاب کند.
 
اعتیاد و مصرف موادمخدر بحرانی است‌که از دیرباز تاکنون در خانواده‌ها وجود داشته و مصرف آن نه‌‌ تنها سلامت جسمی و روحی مصرف‌کننده را تهدید می‌کند، بلکه خانواده را نیز تا مرز فروپاشی پیش می‌برد.

تعداد کلمات 745 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه

روش برخورد با شوهر معتاد

پایان زندگی مشترک

اعتیاد، اختلال چندوجهی و پیچیده ای است که علاوه بر فرد، نزدیکان و اعضای خانواده وی را با مشکلات عدیده‌ای روبه رو می‌کند. در این میان‌کم نیستند زنان و مردانی که به دلیل اعتیاد، همسرانشان عطای زندگی مشترک را به لقای آن بخشیده و برای جدایی راهی دادگاه خانواده شده‌اند. ولی به هرحال فرد معتاد یک بیمار است که نیاز به کمک دارد، و تا وقتی خودش متوجه نشود و نخواسته باشد که ترک کند، کمک به او سخت و دشوار است.
 

از احساستان بگویید

کاری که شما میتوانید انجام بدهید این است که در یک فضای صمیمی و مناسب بدون اینکه به شخصیت همسرتون حمله کنید و مثالا بگید تو معتادی یا دروغگویی یا... که باعث میشه گفتگوی شما تنش آمیز و ناراحت کننده بشود، اول چندتا از ویژگیهای مثبت همسرتون رو بیان کنید و بعدش از احساس خودتون بگید و بیان کنید که وقتی بیرون میروی من خیلی نگران میشم و دلواپس میشم، من خیلی دلم میخواد که همیشه پاک باشی و زندگی خوشبختی داشته باشیم، وقتی احساس میکنم که دوباره به سمت مواد کشیده میشی خیلی ناراحت میشم.
 

مسیرت را مشخص کن

ولی به هرحال همه چیز دست خودته، خودت باید مسیر زندگیت رو انتخاب کنی، هر مسیری که انتخاب کنی از ابتدای مسیر، میتونی بفهمی آخر این جاده به کجا میرسه، و این جاده به سمت بهشته یا به سمت جهنم، خودت بهتر از من میدونی کسانی که دنبال مواد باشند چه بلایی سرشون میاد، و چه اوضاعی پیدا میکنن، ما فرزندانی داریم که همگی پشت سر تو حرکت میکنند و اگر تو مسیر درست رو رفتی اونها هم پشت سر تو میان، و اگر خدای ناکرده مسیر اشبتاه رفتی در واقع از الان داری آینده اونها را هم تو رقم میزنی..، چون بچه های ما اون چیزی میشن که ما هستیم نه اون چیزی که دوست داریم باشن. در هر صورت من نمیخوام بگم چی کار کن، همه  چیز رو به عهده خودت میذارم که انتخاب کنی، چون هیچ کس نمیتونه به تو کمک کنه، بجز خودت، باید خودت بخواهی. همین طور که اگر بخواهی مواد استفاده کنی هیچ کسی نمیتونه مانع بشه و راهش رو پیدا میکنی.
 

مسیر لجباری را ببندید

منظور من این است که شما بدون اینکه به شخصیت شوهرتون حمله کنید یا توهین کنید، حرف خودتون رو بزنید و تصمیم گیری را به عهده همسرتون بذارید که خودش راه درست را انتخاب کند، چون اگر شما بخواهید به زور همسرتان را مجبور کنید که اعتیاد رو ترک کنه یا مواد مصرف نکنه، با شما لج میکنه و برخلاف حرف شما عمل میکنه، اما اگر شما حق انتخاب را به خودش دادید و گفتید خودت مسیر زندگی خودت و فرزندانت رو مشخص کن و تصمیم بگیر، احتمال بیشتری داره که مسیر درست رو انتخاب کند، چون مردها میخواهند تصمیات زندگیشون رو خودشون بگیرن، نه اینکه کسی براشون تصمیم بگیره. یا اگر کسی بخواهد اونها رو تغییر بدهد یا عوض کند، خیلی ناراحت میشن و عکس العمل شدیدی نشون میدهند.
 

بدون توهین یا تندی

اگر در جملات دقت کنید میبینید به شخصیت همسر شما هیچ توهینی نمیشه و فقط شما از احساس خودتون میگید. شما هم می‏توانید با زبان خودتون همین حرفها رو بزنید ولی خیلی باید دقت کنید که لحن مناسبی داشته باشید و اصلا با تندی یا توهین چیزی نگید، و بهتره قبل از صحبت با شوهرتون، چند بار تمرین کنید که چه جوری بگید که ناراحت نشه، و اگر گفتنش براتون خیلی سخته یا میترسید که وسط کار همسر شما با تندی جواب بدهد، براش نامه بنویسید و همین جور که گفتم اول چندتا از ویژگیهای مثبت و... این کار رو انجام بدید. البته نامه کاغذی نه تلگرامی و مجازی.
 

تکرار کنید

البته ممکنه با یک بار گفتن همسر شما تغییر پیدا نکنه، باید صبر و بردباری داشته باشید و چند وقت یک بار در یک فضای صمیمی و مناسب به همین شیوه عمل کنید، اما نه در فاصله های خیلی کم، تا همسر شما بخاطر تکرار زیاد اون لجبازی کنه و ناراحت بشود، بلکه مثالا ماهی دوبار، تا کم کم همسر شما متوجه بشود.
 
 
نویسنده  : علی محمد صالحی

بیشتر بخوانید :
نقش خانواده در ترک اعتیاد
چگونه می توان به یک معتاد کمک کرد؟



Send Comment
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی Related