راهکارهای انگیزه دادن به دیگران (بخش دوم)

برای اینکه بتوانید به دیگران انگیزه بدهید، باید از ویژگی‌های خاصی برخوردار باشید. آیا دوست دارید برای جبران انگیزه‌ی مثبتی که از فردی دریافت کرده‌اید، خودتان نیز به بهتر شدن اطرافیا‌ن‌ تان کمک کنید و به...
Monday, May 27, 2019
Estimated time of study:
موارد بیشتر برای شما
راهکارهای انگیزه دادن به دیگران (بخش دوم)
بهتر است به‌ جای نصیحت‌‌های زیاد و کنترل‌ کردن دیگران، به آنها آزادی بدهید تا خودشان موفق به حل مشکلات‌ شان شوند.
 

۱۱. با همه یکسان رفتار کنید

ما انسان‌ها صرف‌نظر از جنسیت، نژاد، عقاید سیاسی و مذهبی و عوامل دیگر، یکسان خلق شده‌ایم‌. بدونِ در نظر گرفتن این اختلافات که به‌ تنهایی تعیین‌کننده‌ی ارزش انسان‌ها نیستند، به اطرافیان‌تان عشق بورزید و به فکرشان باشید. اگر می‌خواهید به دیگران انگیزه بدهید، بدون اهمیت دادن به عواملی که برشمردیم، با آنها طوری رفتار کنید که شایسته‌ی هر انسانی است.
 

۱۲. با اعتماد‌ به‌ نفس گام بردارید

سرتان را بالا بگیرید و نگاه‌تان را از دیگران ندزدید تا بتوانید با دوستان و آشنایانی که می‌بینید، سلام و احوال‌پرسی کنید. طوری راه بروید و رفتار کنید که محبت و اعتماد به‌ نفس را به دیگران القا کنید.
 

۱۳. آرام و خونسرد باشید

نحوه‌ی واکنش افراد به توهین‌ها یا انتقادها، نشان‌دهنده‌ی میزان توانایی‌ آنها برای انگیزه دادن به دیگران است. اگر جواب نفرت فردی را با نفرت بدهید، چه فرقی با او دارید؟ مهم نیست توهین یا انتقادی که شنیده‌اید چقدر زننده یا غیرمنصفانه است، سعی کنید آرامش و خونسردی‌تان را حفظ کنید، زیرا ناراحت شدن یا واکنش نشان دادن، حال شما را بهتر نخواهد کرد و اگر هدف‌تان انگیزه دادن به دیگران باشد، به هدف خود نمی‌رسید. طوری به توهین‌ها و انتقاد‌ها واکنش نشان بدهید که انگار هیچ‌یک را نشنیده‌اید تا کسانی که شاهد آرامش و خونسردی شما هستند، از رفتارتان الهام بگیرند.
 

۱۴. منابع الهام‌بخش خودتان را با دیگران به اشتراک بگذارید

چه کتاب‌ها یا افرادی تأثیر عمیقی بر شکل‌گیری شخصیت شما گذاشته‌اند؟ چه منابع الهام‌بخشی در مهم‌ترین تصمیم‌گیری‌های زندگی‌تان به شما کمک کرده‌اند؟ چگونه توانسته‌اید انسانی شاد، سالم و مثبت باشید؟ منابعی را که در شکل‌گیری شخصیت فعلی‌تان اثرگذار بوده‌اند، با دیگران به اشتراک بگذارید تا آنها نیز از چنین منابعی الهام بگیرند.
 

۱۵. از افرادی که کمک‌تان می‌کنند، تقدیر کنید

شخصیت شما هرقدر هم شگفت‌انگیز و عالی باشد، مطمئنا برای رسیدن به موقعیت فعلی‌ تان، از کمک‌های دیگران بهره برده‌اید. اگر نویسنده هستید و از بخش خاصی از کتاب شما استقبال شده است که در نگارش آن بخش از دوست خود الهام گرفته‌اید، این‌گونه از او تقدیر کنید: «بسیار خوشحالم از استقبال گرم شما، اما راستش رو بخواین، ایده‌ی این بخش اصلا مال من نبود! دوست باهوش و بااستعداد من … (نام دوست‌تان) لایق تحسین شماست.»
 

۱۶. به قول‌هایتان عمل کنید

اگر برای انجام کاری قول داده‌اید، اما هم‌‌ زمان به سینما یا کنسرت دعوت می‌شوید، باید به قول خود عمل کنید، هرچند سینما یا کنسرت گزینه‌های بهتری باشند. وقتی سروکله‌ی فرصت‌های بهتر پیدا می‌شود، قسر دررفتن از زیر قول‌هایی که داده‌ایم آسان است، اما این بد قولی‌ها اعتمادی را که برای به‌دست آوردنش سخت تلاش کرده‌اید، بی‌بروبرگرد از بین می‌برند. پس عاقلانه فکر کنید و به وعده‌هایتان عمل کنید.
 

۱۷. با خودتان صادق باشید

بسیاری از ما بسته به موقعیت‌های اجتماعی مختلف، برای خانواده، همکاران و دوستان‌، شخصیت متفاوتی را بروز می‌دهیم. اما نشان دادن شخصیت‌های متفاوت از خودتان در هریک از این موقعیت‌ها، کار طاقت‌فرسایی است و روش خوبی برای انگیزه دادن به دیگران نیست. آیا شما می‌توانید به کسی که با شخصیت واقعی خودش راحت نیست و در هر جمعی نقاب متفاوتی به چهره‌اش می‌زند، اعتماد کنید؟ خود واقعی‌تان را بپذیرید و سعی نکنید آن را از دیگران پنهان کنید.
 

۱۸. نسبت به افکار و ایده‌های متفاوت و جدید، انعطاف‌پذیر باشید

کسی که می‌گوید جواب همه‌ی سؤالات را می‌داند، یا شوخی می‌کند یا سخت در اشتباه است. بهتر است به‌ طور منظم باورهایتان را به چالش بکشید. برای مثال اگر طرفدار محافظه‌کاری مالی هستید، سعی کنید مقالات منتخب جناح سیاسی مخالف را بخوانید یا پای صحبت‌های فردی از جناج مقابل بنشینید تا از دید او به مسائل نگاه کنید. با افرادی که دیدگاه‌شان با شما‌ متفاوت است، صحبت کنید تا از عقاید آنها باخبر شوید. هدف این نیست که دیدگاه‌تان را عوض کنید. اگر به موضوعی اعتقاد راسخ دارید، باید آن را با ایده‌ها و افکار متفاوت و جدید بسنجید. بلند نظری شما به دیگران نشان می‌دهد آن‌قدر به عقایدتان ایمان دارید که حاضرید آنها را به چالش بکشید. به‌علاوه، با این نگرش، کسانی هم که عقایدشان با شما یکی نیست، به شما اعتماد می‌کنند.
 

۱۹. مغرور نشوید

اگر در بحث و گفت‌وگویی پیروز شده‌اید، نیازی نیست به خودتان ببالید. با گفتن جملاتی نظیر «بهت که گفتم!» خودتان را سرکش و مغرور نشان می‌دهید و کاری می‌کنید که دیگران هرگز درباره‌ی مسائل مهم با شما وارد بحث نشوند.
 

۲۰. به دیگران آزادی بدهید

بهتر است به‌ جای نصیحت‌‌های زیاد و کنترل‌ کردن دیگران، به آنها آزادی بدهید تا خودشان موفق به حل مشکلات‌ شان شوند. هیچ‌کس از مدیریت ذره‌بینی خوشش نمی‌آید. اگر کسی از شما کمک خواست، سعی کنید با یک راهنمایی اجمالی او را در مسیر درست قرار بدهید، اما بگذارید برخی از مسائل ناگفته بمانند تا فرد بتواند با توانایی‌های خودش جاهای خالی را پر کند. زمانی که فرد بتواند به‌تنهایی از پس مشکلاتش برآید، به این نتیجه می‌رسد که قدرتمندتر از آن است که قبلا تصور می‌کرد. آیا شما هم به اطرافیان‌ خود انگیزه می‌دهید؟ آیا طعم شیرین انگیزه دادن به فردی که می‌خواهد گام مثبتی را به‌سوی بهتر شدن بردارد، چشیده‌اید؟ آیا کسی به شما انگیزه‌ی غلبه بر مشکل مهمی را داده است؟ از بده‌وبستان انگیزه‌هایتان برای ما بگویید.

منبع: سایت چطور


مقالات مرتبط
Send Comment
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی Related