ناشناس

کودکان تا چه حد مجاز به استفاده از اینترنت هستن؟

باسلام وخسته نباشیدوتشکرفراوان ازشما،چگونه به کودکان اجازه استفاده ازاینترنت رابدهیم ومشکلی پیش نیاید
Wednesday, March 28, 2018
Estimated time of study:
author: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

کودکان تا چه حد مجاز به استفاده از اینترنت هستن؟

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 35 ساله )

باسلام وخسته نباشیدوتشکرفراوان ازشما،چگونه به کودکان اجازه استفاده ازاینترنت رابدهیم ومشکلی پیش نیاید


مشاور: خانم ضیایی

سلام و عرض ادب خدمت شما پرسشگر محترم. سال نو را خدمتتان تبریک عرض می کنم و از اینکه سوال خود را با سایت راسخون در میان گذاشتید، سپاسگزارم.
بخاطر محبوبیت رسانه ها، حذف کامل آن ها از زندگی کودکان دشوار است و از طرفی هم، نباید آن ها را بدون مهارت و آمادگی لازم در اقیانوس اطلاعات، تصاویر، فیلم ها و برنامه های مختلف با عنوان های گوناگون فرهنگی - اجتماعی رها کرد. (همان طور که فرزند را بدون آشناسازی با شنا، در استخر رها نمی کنید)‎.تشبیه جالبی درباره کودکان وجود دارد. کودک مثل "اسفنج" است! هرچه پیرامونش باشد، جذب می کند، بنابراین باید مراقب چیزهایی که کودکتان می بیند و می شنوند باشید. در زیر پیشنهاداتی  برای کاهش اثرات منفی رسانه بر کودکان آورده ایم:
-  تربیت رسانه ای اول از والدین شروع می شود. یعنی بی هدف از رسانه استفاده نکنند و از صبح تا شب درگیر فضای مجازی نباشند تا بتوانند الگوی خوبی برای فرزندشان باشند.
-  بعد از این فضای خانواده از بازی، تفریح، نشاط پر باشد. اگر فضای خانواده از هیجان مثبت نشاط انگیز خالی باشد، باعث می شود کودک وقت زیادی را به رسانه اختصاص دهد.در واقع باید کاری کنیم که بچه ها در خانواده دلگرمی، دل خوشی، هیجان زیاد داشته باشند، این گونه کمتر جذب رسانه می شوند.
-  ورود رسانه ها به خانه یعنی ورود غریبه ها به خانه. هرگز برنامه ها و فیلم هایی را که متناسب با فرهنگ، سن و درک فرزندتان و ارزش های اخلاقی نیست با فرزندان تان تماشا نکنید.
-  یک فرمول کلی برای استفاده از اینترنت در کودکان: هر چه دیرتر یعنی در سن بالاتر و هر چه کمتر استفاده کنند، بهتر است.
-  با کودک خود حرف بزنید و با هم تصمیماتی بگیرید که او چقدر زمان را می تواند به اینترنت اختصاص دهد و اگر بیش از زمان تعیین شده از فضای مجازی استفاده کرد، محدودیت هایی را که برایش درنظر گرفتید را اجرا کنید و تسلیم نشوید. 
-  بهترین کار این است که تا فرصت باقی است و کودک هنوز اولین تجربه ها را در به کارگیری این وسیله درک می کند، به او کمک کنید تا قوانین استفاده سالم و بی ضرر از آن را بیاموزد .
-  توجه کنید کودکان بدون نظارت خانواده از شبکه‌های اجتماعی استفاده نکنند.
-  به‌طور مرتب تنظیمات امنیت دستگا‌ه‌ها (موبایل، تبلت، لپ‌تاپ‌ و غیره) را بررسی کنید.
-  از نرم‌افزار فیلترینگ و مانیتورینگ استفاده کنید و فیلترشکن‌ها را قطع نمایید.
-  درمورد فناوری‌های جدید در دنیا (مثل اپلیکیشن‌ها و سایت‌های جدید) به‌روز باشید.
-  تصاویری که فرزند شما در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارد را نظارت کنید.
-  اتصال به اینترنت در اتاق خصوصی را برای کودک خود ممنوع کنید.

-  لازم است نظارت بر بازی هایی که دانلود می کند داشته باشید، بنا بر تحقیقات انجام شده، بازی هایی که محتوای خشن دارند، کودک را در معرض افزایش رفتارهای پرخاشگرانه قرار می دهند ، بخصوص اگر به صورت همیشگی بازی شوند و عملا کودک، زمان خیلی زیادی را به این بازیها اختصاص دهد . 
-  و در نهایت به یاد داشته باشید کودکان به آسانی به مسائل مختلف عادت می کنند ولی به سختی عادت نادرست را ترک می کنند. 
هرگز بدون زمان بندی و محدودیت، پلی استیشن، رایانه و تلویزیون را در اختیار فرزندان خود قرار ندهید تا به صورت یک عادت و اعتیاد غلط دربیاید، در این صورت در مراحل بعدی اصلاح و کنترل به راحتی قابل اجرا نیست.
موفق و پیروز باشید.

بیشتر بخوانید:
مهم ترین آسیب های اینترنت



Send Comment
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاوره Related