Tuesday, September 15, 2020
Estimated time of study:
موارد بیشتر برای شما

احکام مسائل متفرقه | فال گیرى

پرسش :

لطفاً به سؤالات زیر پاسخ دهید: الف) فال گیرى، رمالى، احضار روح، سحر و جادو، هیپنوتیزم، اسطرلاب، جفر، انتقال انرژى، در اسلام چه حکمى دارد؟ ب) آیا رجوع به افراد فوق الذکر براى گره گشایى و معالجه جایز است؟ ج) تعلیم و تعلّم این امور چه حکمى دارد؟ نگه دارى و مطالعه کتبى که در این زمینه نگاشته شده داراى چه حکمیست و آیا جزء کتب ضاله محسوب مى شوند؟ د) فال گیران به درخواست مراجعین به قرآن مجید تفأل زده و بدون داشتن علم کافى از تفسیر قرآن کریم به تفسیر آن مى پردازند و در جواب تفأل نظر خود را مى گویند نه نظر قرآن را. آیا این عمل جایز است؟ حکم تفسیر به رأى کردن قرآن چیست؟ و حکم پولى که از طرف فال گیر دریافت مى شود چیست؟ هـ) آیا افراد فوق الذکر مثل دکتر معالج انسان محرم هستند؟ آیا مى توانند جهت معالجه به وسیله طلسمات و انتقال انرژى دست به اعضاى بدن نامحرم بکشند؟ و) وظیفه شرعى مسؤولین در خصوص افراد سابق الذکر چیست؟ ز) توصیه حضرتعالى به افرادى که به جاى پیدا کردن راه حل مناسب براى رفع مشکلاتشان به این گونه افراد متوسّل شده و نه تنها مال خود را از دست داده، که در برخى موارد عرض خود را نیز از دست مى دهند چیست؟


پاسخ :
احضار ارواح عقلاً امکان پذیر است، ولى شرعاً جایز نیست و مفاسد زیادى به بار مى آورد، شرح این مطلب را در کتاب ارتباط با ارواح نوشته ایم، وهیپنوتیزم چنانچه براى مقاصد طبى و مانند آن باشد مانعى ندارد ولى براى کشف امور پنهانى یا خبر از گذشته و حال جایز نیست. و مراجعه به فالگیرها وجادوگران براى معالجه و امثال آن حرام است. و دعانویسى اگر از دعاهاى مشروعه مأثوره باشد مانعى ندارد ولى دعانویسى خرافى حرفه اى جایز نیست. بر مؤمنین لازم است به چنین افرادى مراجعه نکنند و بر فالگیران و دعانویسان حرفه اى و جادوگران نیز لازم است از این کار حرام دست بردارند که عاقبت بدى دارد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.


Send Comment
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ Related